BananChokladKaka

Ca 10-12 bitar

 

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 dl socker

3/4 dl neutral olja (raps- kokos- eller solrosolja funkar bra)

2 riktigt mogna och mjuka bananer

Ca 0,5-1 dl vatten (justera mängd efter storleken på bananerna)

1 påse choklad knappar

Gör så här:

 

1. Värm ugnen till 175°. Klä en brödform med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan.

 

2. Mosa bananerna till en puré med en gaffel. Blanda sedan olja och vatten med bananerna och rör om.

 

3. Häll banansmeten över de torra ingredienserna, blanda väl. Om smeten känns torr kan du späda ut den med lite mer vatten. Smeten ska dock vara ganska tjock i konsistensen. Häll smeten i formen, strö på choklad knappar och grädda mitt i ugnen i ca 30 min.

 

4. Låt kakan kallna helt i formen innan du skär upp den. Så enkelt och gott!