Auberginesoppa

Ingredienser

4 Port

 

500 g aubergine (en stor räcker)

1 tsk salt

1 st gul lök

2 st vitlökar

Olivolja

1/2 g saffran (kan uteslutas)

1 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk mald ingefära

1 tsk gurkmeja

1 burk krossade tomater (400 g)

1.5 l vatten

3 buljongtärningar

1 dl bulgur

1 burk kikärter (400 g)

2 tsk pressad citron

2 dl persilja

1 dl koriander

salt och peppar

 

Gör så här:

 

1. Skär auberginen i grova bitar. Lägg dem i ett durkslag och blande med salt. Låt dra 20-30 minuter. Torka av auberginen. Hacka lök och vitlök.

 

2. Mjukstek den gula löken i olivolja. Blanda i auberginen och vitlök. Låt fräsa med tills auberginen börjar få färg. Tillsätt kryddorna mot slutet.

 

3. Blanda i krossade tomater. vatten och buljong. Koka under lock cirka 30 minuter. Tillsätt bulgur när cirka 12 minuter av koktiden återstår.

 

4. Skölj kikärterna och blanda i. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Hacka både persilja och koriander, blanda sedan i örterna.

 

5. Färdig att serverva.