Auberginebolognese

Ingredienser

4 Port

 

700 gram aubergine

0,5 gul lök

1 klyfta vitlök

4 msk olivolja

1 krm rosmarin

3 krm torkade chiliflakes

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad basilika eller 5 färska strimlade blad basilika

2 burkar krossade tomater

1 dl vatten

olja

salt och peppar

Gör så här:

 

1. Skala och hacka lök samt pressa vitlök. Lägg i en kastrull.

 

2. Skölj och tärna aubergine. Lägg i kastrullen.

 

3. Tillsätt olivolja och fräs runt aubergine, lök och vitlök någon minut utan att de tar färg.

 

4. Tillsätt rosmarin, chiliflakes, oregano samt basilika och fräs en minut till under omrörning. Salta och peppra.

 

5. Tillsätt krossade tomater och vatten. Rör om och låt puttra under lock ca 1,5 timme. Rör om då och då. Tillsätt ev. lite mer vatten så såsen ej kokar torrt.

 

6. När såsen kokat färdigt kan du mosa sönder auberginen och smaka av med eventuellt mer kryddor. Vill du hellre ha en grovskuren bolognese, skippa mosandet.