Aloogobi

Ingredienser

4 Port

 

500 g blomkålshuvud

400 g potatis

1 stor gul lök, hackad

1 msk olja

1 msk malen spiskummin

0.5 msk mald koriander

2 tsk malen kardemumma

1 tsk gurkmeja

4 vitlöksklyftor, finhackade

3 msk tomatpuré

2 dl vatten

400 ml kokosmjölk

1 tsk salt

1 msk strösocker

40 g färsk ingefära

400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt), avsköljda

1 lime, rivet skal

25 g smör

 

ris till servering

Gör så här:

 

1. Skär blomkålen i buketter. Skala och tärna potatisen.Fräs löken i olja i en gryta med alla torra kryddor.

 

2. Tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek någon minut till underomrörning. Lägg ner blomkål och potatis. Häll i vatten, kokosmjölk, salt och socker.

 

3. Riv ingefäran, krama nersaften i grytan och släng resten. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, 10-15 min.

 

4. Tillsätt kikärter och limeskal. Pressa ner saften av halva limen (spar den andra till servering). Koka upp och rör ner en klick smör. Servera med nykokt ris.